Parashutistët e NATO-s përfshihen në “stërvitje të nxehtë” me brekë nëpër këmbë

Qindra parashutistëve thuhet se janë ndaluar të marrin pjesë nga një dislokim vjetor i NATO-s në Ballkan pas një video të një orgjie në një kazermë ushtarake.

Tetë parashutistë nga Brigada e 16-të Sulmuese Ajrore ishin vënë nën hetimin e policisë ushtarake pasi u filmuan duke bërë orgji me një femër civile në kazermat Merville në Colchester, Essex, ndërsa dhjetëra të tjerë shikonin duke “pastruar” tytat e pushkëve.

Në një letër drejtuar gjeneralëve dhe oficerëve komandues, kreu i ri i ushtrisë, gjenerali Sir Patrick Sanders, thoshte se nuk ishte i gatshëm të “rrezikonte misionin apo reputacionin e ushtrisë britanike” duke i dërguar ata në një stërvitje të NATO-s.

Megjithëse policia ushtarake konstatoi se nuk ishte kryer asnjë krim, gjenerali Sanders tha se “aktiviteti” binte ndesh me vlerat dhe standardet e ushtrisë, raporton The Times, pasi besohet se femra është futur fshehtas në kazermë rreth 31 herë përgjatë pesë muajve.

Dislokimi vjetor në Ballkan është për një stërvitje 10-ditore me aleatët e NATO-s, megjithëse trupat normalisht qëndrojnë për më shumë se një muaj. Më shumë se 400 parashutistë udhëtojnë si në Bosnje ashtu edhe në Kosovë dhe do të humbasin një medalje dhe pagesë shtesë që zakonisht marrin për dislokimin jashtë shtetit.

/ Punë Burrash

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments