Krap pa hala? Shkencëtarët kinezë thonë se është e mundur

Në Kinë është evidentuar dhe eleminuar geni përgjegjës për rritjen e halave të peshkut. Specia e marrë në studim është krapi, një lloj peshku që konsumohet kryesisht në ish vendet komuniste (Rusi, Poloni, Kinë apo edhe Shqipëri) që i dhanë rëndësi kultivimit të tij. Në vendet europiane ky lloj peshku nuk preferohet shumë për shkak të shijes dhe aromës së fortë të baltës.

Projekti i ekipit të ‘Heilongjiang River Fisheries Research Institute’ nën kujdesin e Akademisë Kineze për Shkencat e peshkimit ka nisur në vitin 2009 dhe 10 vite më vonë, pas analizimit të 1.600 gjeneve është gjetur geni përkatës. Sipas studiuesve krijimi i krapit pa hala do të shërbejë për rritjen e kosumit të prodhimeve ujore. Sigurisht, fillimisht duhet pasur dëshirë për ta konsumuar këtë lloj peshku. / Scan tv

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments