Blenë një ishull në Karaibe për 250,000 dollarë dhe shpallën principatën e tyre

Marshall Mayer është bashkëthemelues i Let’s Buy an Island , një projekt ambicioz që në vitin 2018 synoi të financonte blerjen e një ishulli. Në dhjetor 2019, aspiratat e grupit u bënë realitet, duke mbledhur mbi 250,000 dollarë për të përfunduar blerjen e Coffee Caye, një ishull 1,2 hektarësh, i pabanuar në brigjet e Belizes.

Stephen Rice, investor

Investitorët nuk po blinin vetëm një pjesë të pronës në Belize. Ata po investonin gjithashtu në një projekt të pazakontë të ndërtimit të shteti të ri, sepse Coffee Caye, u shpall “Principata e Islandias”, dhe tashmë ka flamurin, himnin dhe qeverinë e saj, duke qënë “mikroshteti” më i ri në botë, një ent që pretendon pavarësinë, por që ende nuk njihet si e tillë nga komuniteti ndërkombëtar.

Islandia campsite

Në këtë fillim viti 2022, në Coffee Caye zbarkoi një grup i përzier investitorësh dhe turistësh të intriguar të shohin ishullin për të cilin duhen vetëm disa minuta të tjera për të ecur nga njëri skaj në tjetrin.

First walking tour of Islandia

Blerja e një ishulli mund të jetë një investim interesant por përsa i përket njohjes së këtij mikroshteti nga ndërkombëtarët, nuk mund të thuhet se është momenti i përshtatshëm kur bota i ka sytë te lufta mes Rusisë dhe Ukrainës. / CNN

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments